Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljeno podmetanje požara na dva vozila izvršeno u julu 2017. godine; protiv osumnjičenog tužiocu podnijet posebni izvještaj

Objavljeno: 06.03.2018. 19:21 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su podmetanje požara na dva vozila u vlasništvu M.K. iz Podgorice, koje je izvršeno u julu prošle godine, i s tim u vezi nadležnom tužiocu juče podnijeli posebni izvještaj protiv osumnjičenog F.S. (30) iz Podgorice.

F.S. se sumnjiči da je tom prilikom počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. U događaju je požar podmetnut na dva vozila u vlasništvu M.K. a požar se potom proširio i na još tri vozila koja su bila parkirana u blizini.

Naime, postoje osnovi sumnje da se F.S. 12.07.2017. godine oko 00,15 časova, dovezao motociklom u ulicu Vasa Raičkovića u Podgorici, nakon čega je prišao putničkom motornom vozilu marke „Audi A6“, vlasništvo M.K, a zatim i vozilu marke „Mercedes A 180“ , takođe vlasništvo M.K, koja su se nalazila na parking prostoru u navedenoj ulici, te da je potom na ovim vozilima izazvao požar na način što je ova dva vozila polio zapaljivom tečnošću – benzinom a zatim izvršio paljenje odnosno iniciranje požara usljed kojeg su predmetna dva vozila uništena. F.S. je potom, sumnja se, pobjegao sa lica mjesta.

Službenici CB Podgorica su, po nalogu nadležnog državnog tužioca u ODT u Podgoric,i preduzeli uviđajne mjere i radnje uz učešće sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije. Vršenjem uviđaja je konstatovano da se požar proširio i na tri vozila koja su se nalazila u nizu parkirana pored dva pomenuta vozila. Ta tri vozila su oštećena dejstvom požara. Od strane službenika CB Podgorica su sa lica mjesta izuzeti tragovi radi vještačenja.

U cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, službenici CB Podgorica su preduzimajući kontinuirane kriminalističko – operativne mjere i radnje u dužem periodu, došli do saznanja o mogućem identitetu izvršioca ovog krivičnog djela. Sve sprovedene aktivnosti rezultirale su identifikovanjem F.S. kao osumnjičenog lica i podnošenjem tužiocu posebnog izvještaja, kao dopune krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, protiv F.S. koji se potražuje od strane policijskih službenika.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?