Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radni sastanak ministarke Damjanović sa predstavnicima Zavoda za intelektualnu svojinu

Objavljeno: 06.03.2018. 20:16 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarka nauke dr Sanja Damjanović sastala se danas sa direktoricom Zavoda za intelektualnu svojine Crne Gore Valentinom Radulović Šćepanović.

Na sastanku je bilo više riječi o budućim modelima saradnje Ministarstva i Zavoda, koji će u sljedećem periodu aktivno raditi na učlanjenju u Evropsku organizaciju za intelektualnu svojinu (EPO).

U razgovoru je predloženo da se u okviru festivala Otvoreni dani nauke, koje Ministarstvo nauke realizuje već sedam godina u cilju popularizacije nauke, takođe promovišu i inovacije i zaštita intelektualne svojine putem Sajma inovatora, na kojem bi crnogorski inovatori imali priliku da predstave svoje rezultate. Dodatno, inicirano je uspostavljanje prvog Centra za Transfer tehnologija u Crnoj Gori, a koji bi predstavljao sponu između nauke i privrede u kojem dolazi do razmjene znanja, iskustava, ideja i novih tehnologija.

Takođe, sagovornici su istakli da bi bilo neophodno pokrenuti regionalni časopis posvećen zaštiti intelektualne svojine, a što mogu predložiti na sljedećem sastanku Regionalnog savjeta za saradnju (RCC).

Sastanku su prisustvovali, ispred Ministarstva nauke, generalni direktor Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost dr Darko Petrušić, sekretarka Ministarstva Smiljana Prelević, a iz Zavoda za Intelektualnu svojinu savjetnici direktorice Darko Bakić i Nataša Vukašinović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?