Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić posjetio Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima i Sigurnu žensku kuću

Objavljeno: 06.03.2018. 23:51 Autor: MUP
Ministar unutrašnji poslova Mevludin Nuhodžić posjetio je danas Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima i Sigurnu žensku kuću u Podgorici. Današnja posjeta organizovana je u okviru plana obilaska nevladinih organizacija koje pružaju smještaj i zaštitu žrtvama nasilja.

VIDEO: Posjeta Nacionalnom skloništu za žrtve trgovine ljudima - KADROVI 

VIDEO: Posjeta Sigurnoj ženskoj kući - KADROVI

VIDEO: Ministar Mevludin Nuhodžić izjava povodom posjete Nacionalnom skloništu za žrtve trgovine ljudima i Sigurnoj ženskoj kući

VIDEO: Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima, Aida Petrović - IZJAVA

VIDEO: Sigurna ženska kuća, Ljiljana Raičević - IZJAVA

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreOve aktivnosti, kako je kazao ministar, imaju za cilj unapređenje saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i organizacija koje se bave problemima nasilja, prije svega porodičnog nasilja i nasilja nad ženama. Ministar Nuhodžić iskazao je uvjerenje da će se kroz rad Operativnog tima, koji je već počeo sa radom, dati puni doprinos kvalitetnoj koordinaciji nadležnih institucija sa civilnim sektorom u borbi protiv nasilja, a prije svega nasilja nad djecom i ženama.

Ministar Nuhodžić uputio je poziv i ohrabrenje svim građankama i građanima da bez straha prijavljuju nasilnike, u cilju efikasnog suprotstavljanja nasilničkom ponašanju.

Direktorica Crnogorskog ženskog lobija i koordinatorka Nacionalnog skloništa za žrtve trgovine ljudima, Aida Petrović, kazala je da današnja posjeta ministra predstavlja pozitvan signal od strane države da će dosadašnja dobra i kvalitetna saradnja biti dodatna unaprijeđena i poručila da se jedino obostranim i zajedničkim radom može dati dodatni kvalitet rješavanju problema žrtava.

Direktorica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević izrazila je zadovoljstvo zbog upriličene posjete, i podsjetila da je to ujedno i prva organizovana posjeta sa nivoa ministra unutrašnjih poslova ovoj nevladinoj Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Goreorganizaciji. Ona je dodala da vjeruje da će saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Sigurne ženske kuće nastaviti da se razvija u pozitivnom pravcu, a ministrovu posjetu protumačila kao doprinos stavu da se nasilje neće tolerisati i da će MUP, u okviru svojih nadležnosti, nastojati da promoviše nultu toleranciju na ovaj negativni društveni fenomen.

Današnja posjeta Nacionalnom skloništu za žrve trgovine ljudima i Sigurnoj ženskoj kući prva je u nizu planiranih posjeta, budući da će ministar Nuhodžić u narednom periodu obići sve organizacije u Crnoj Gori koje se bave porodičnim nasiljem.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?