Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2018. godinu.

Objavljeno: 07.03.2018. 17:27 Autor: MPRR
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2018. godinu.

Nepravilno skladištenje stajnjaka u stočarskoj proizvodnji ima negativan uticaj na stanje zemljišta, vode i vazduha, te je u cilju adekvatnog uređenja ekonomskog dvorišta i sprečavanja negativnih efekata na životnu sredinu, Ministarstvo obezbijedilo podršku za izgradnju i/ili rekonstrukciju objekata (bazena) za skladištenje stajskog đubriva ili nabavku specijalizovanih tankova za lagerovanje stajnjaka.

Osnovna podrška Ministarstva iznosi 60% od ukupne vrijednosti investicije, odnosno 70% za mlade poljoprivrednike.

Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja su registrovana u Registru gazdinstava i koja, u trenutku podnošenja zahtjeva za odobravanje podršku po ovom Javnom pozivu, posjeduju najmanje 5 uslovnih grla (50 ovaca, 50 koza, 5 krava/bikova, 10 junica) registrovanih u registru za identifikaciju i obilježavanje životinja.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 07. april 2018. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjev za odobrovanje projekta nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.


Ovdje možete preuzeti:



Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2018. godinu.

ZAHTJEV ZA ODOBRAVANJE PROJEKTA - UPRAVLJANJE STAJSKIM ĐUBRIVOM - 2018.

ZAHTJEV ZA ODOBRAVANJE PLAC´ANJA - UPRAVLJANJE STAJSKIM ĐUBRIVOM - 2018.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?