Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Sastanak sa predstavnicima Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore

Objavljeno: 07.03.2018. 18:28 Autor: mrss
Generalni direktor direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Goran Kuševija razgovarao je sa Natašom Bulatović izvršnom direktoricom Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore. Sastanku su prisustvovali Radmila Bajagić, pravnik u Udruženju i Budimka Novaković samostalni savjetnik I za socijalnu zaštitu.

Tema sastanka je bila mogućnost ostvarivanja prava iz socijalne i dječje zaštite, prije svega prava na dodatak za njegu i pomoć i ličnu invalidninu za osobe koja boluju od rijetkih bolesti.

Izvršna direktorica Nataša Bulatović upoznala je prisutne da Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore, socijalno-humanitarno udruženje koje promoviše humanost, socijalnu uključenost, prevenciju, liječenje, zaštita ljudskih prava osoba oboljelih od rijetkih bolesti i da je održana Prva nacionalna konferencija pod nazivom „Na putu ka EU: Crna Gora i rijetke bolesti“ , kako bi javnosti ukazali sa kojim se problemom zajednica i osobe oboljeli od rijetkih bolesti suočavaju. 

Na sastanku Goran Kuševija je upoznao predstavnike Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore o podršci koju Ministarstarstvo rada i socijalnog staranja, u okviru svoje nadležnosti, može da pruži osoboma koja boluju od rijetkih bolesti, prije svega u načinu i uslovima ostvarivanja materijalnih davanja i usluga iz socijalne i dječje zaštite.

Goran Kuševija je ukazao na aktivnosti koje Ministarstvo uz implementacionu podršku UNDP-a preduzima kako bi se formiralo Jedinstveno tijelo vještačenja za osobe sa invaliditetom.

Najavljena je dalje saradnja u cilju unapređenja socijalne zaštite osoba koja boluju od rijetkih bolesti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?