Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Takmičenje za najljepše pismo 2018

Objavljeno: 07.03.2018. 19:20 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Pošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i ove godine organizuje Nacionalno takmičenje za najljepše pismo. U okviru Međunarodnog takmičenja, koje već 47 godine organizuje Svjetski poštanski savez, učenici osnovnih škola uzrasta 9-15 godina imaju priliku da učestvuju na Nacionalnom takmičenju za najljepše pismo.

Svjetski poštanski savez određuje temu Takmičenja i ona ove godine glasi: Zamislite da ste pismo koje putuje kroz vrijeme. Koju poruku želite da prenesete svojim čitaocima? (Imagine you are a letter travelling through time. What message do you wish to convey to your readers?)
Literarni radovi crnogorskih učenika visoko su rangirani na prethodnim takmičenjima i više godina zaredom su među najboljima na Međunarodnom takmičenju za najljepše pismo u kome učestvuju djeca iz velikog broja zemalja svijeta. Cilj Takmičenja je podsticanje kreativnosti i pismenosti djece, kao i širenje prijateljstva.

Škole vrše predizbor radova i do 31. marta 2018. godine tri najbolja rada iz svoje škole upućuju na adresu: Pošta Crne Gore, s naznakom "Za literarni konkurs", Ulica slobode, br. 1, 81000 Podgorica.

Najbolje radove iz svih škola pregledaće stručna Komisija koju imenuje Ministarstvo prosvjete. Komisija će odabrati četiri najbolja rada na nacionalnom nivou. za prvo, drugo i treće mjesto, kao i posebnu nagradu. Prvonagrađeni rad će biti preveden na engleski jezik i upućen na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo. Komisija će, takođe, izdvojiti još šest naročito uspjelih radova čiji će autori dobiti pohvalu.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2018. godine

Cilj i pravila Takmičenja za najljepše pismo 2018.docx

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?