Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka nauke na radnom sastanku sa menadžerima Montenegro Biznis Alijanse

Objavljeno: 07.03.2018. 20:37 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarka nauke dr Sanja Damjanović sastala se danas sa menadžerima Montenegro Biznis Alijanse Bojanom Kalezić i Milanom Dragićem.

Montenegro Biznis Alijansa (MBA) je poslovna asocijacija koja okuplja preduzetnike, domaće i strane investitore. Predstavnici Alijanse su upoznali ministarku sa radom Alijanse koja od svog osnivanja radi na promociji razvoja privatnog sektora i ukazuje na probleme u postojećoj zakonskoj regulativi, sa namjerom da kroz ponuđene prijedloge doprinese otklanjanju postojećih barijera i unaprijedjenju ukupnog ambijenta za biznis u Crnoj Gori.

Montenegro Biznis Alijansa danas okuplja oko 500 najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori. U razgovoru sa ministarkom je konstatovano da je neophodno napraviti sponu između nauke i biznisa, upoznati privredne subjekte sa EU programima Horizont 2020 i COST, iz kojih je upravo privatni sektor u 2017. godini povukao najviše sredstava, te inspirisati mlade ljude da predstave svoje ideje privatnom sektoru.

U tom kontekstu, bilo je više riječi o razvoju start-up preduzeća, te uklanjanju biznis barijera, a što je jedan od prioriteta Ministarstva nauke u narednom periodu, kako je naglasila ministarka, jer mladi ljudi sve više u inovativnom preduzetništvu vide šansu za zapošljavanje. Iz Alijanse su ovom prilikom predstavili časopise za osnovce i srednjoškolce koji imaju za cilj razvijanje preduzetničkog duha kod mladih ljudi, kao i druge programe, seminare i edukacije namijenjene razvijanju biznis ideja.

S tim u vezi, na sastanku su razmatrani budući modeli saradnje Ministarstva i Alijanse kako bi se smanjila birokratija, javnost upoznala sa mogućnostima na tržištu i pospješila saradnja privatnog i javnog sektora.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?