Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Damjanović razgovarala sa predsjednikom Evropskog pokreta u Crnoj Gori

Objavljeno: 07.03.2018. 20:51 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarka nauke dr Sanja Damjanović razgovarala je danas sa predsjednikom Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilom Radulovićem.

Na sastanku je bilo više riječi o radu Evropskog pokreta, čiji je cilj edukacija o Evropskoj uniji, njenim vrijednostima i strukturi, načinu funkcionisanja, kao i samom procesu evropskih integracija.

Predsjednik Evropskog pokreta je ministarki Damjanović predstavio projekat koji uključuje nekoliko ministarstava i ima za cilj formiranje Fonda za evropsko znanje, u okviru kojeg će biti omogućene stipendije za magistarske i doktorske studije radi sticanja specifičnih znanja i vještina, a koje su potrebne resornim ministarstvima u kontekstu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Razgovarano je o modelima saradnje Ministarstva i ove organizacije, čija misija je posvećena jačanju vladavine prava, povećanju transparentnosti u državnim i lokalnim institutcijama, poboljšanje saradnje države i poslovnog sektora, kao i unaprijeđenju regionalne i međunarodne saradnje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?