Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Zajedničkim snagama do postizanja novih ciljeva

Objavljeno: 07.03.2018. 14:54 Autor: mrss
Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Goran Kuševija, načelnica Direkcije za razvoj usluga, Ivana Šuković, samostalna savjetnica, Vesna Cimbaljević i samostalna savjetnica, Marina Medojević održali su sastanak sa predstavnicima Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore Miroslavom Mimom Ivanović i Milenkom Vojičićem, dana 06. marta 2018. godine.

Na sastanku je razgovarano o razvoju usluge personalne asistencije, uslovima za pružanje i korišćenje, normativima i minimalnim standardima i utvrđivanju cijene navedene usluge. 
S tim u vezi, dogovoreni su zajednički dalji koraci u cilju uspostavljanja navedene usluge. 

Vlada Crne Gore, kroz strateška dokumenta i primjene brojnih konvencija intenzivno radi na unaprjeđenju položaja lica sa invaliditetom u Crnoj Gori i njihovo uključivanje u sve oblasti društva na ravnopravnoj osnovi, kao i uspostavljanje najšireg pravnog okvira za definisanje politike prema licima sa invaliditetom, u skladu sa socijalnim modelom pristupa invalidnosti.

Društveni cilj je promocija, zaštita i osiguranje punog i ravnopravnog uživanje svih ljudskih prava i osnovnih sloboda od strane svih lica sa invaliditetom, kao i poštovanje njihovog urođenog dostojanstva, poštovanja razvijajućih kapaciteta djece sa invaliditetom i poštovanje prava te djece da očuvaju sopstveni identitet.



PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?