Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Povodom 8. marta održan seminar o rodu i bezbjednosti za komandni sastav GŠ i VCG

Objavljeno: 08.03.2018. 15:26 Autor: mod
Povodom 8. marta, međunarodnog praznika žena, Ministarstvo odbrane je organizovalo jednodnevni seminar za komandni sastav Generalštaba i jedinica Vojske Crne Gore, na temu “Rod i bezbjednost, s posebnim osvrtom na nasilje nad ženama i zaštita od diskriminacije po osnovu pola“.

Izlaganja na ovu temu imale su kapetanica Sanja Pejović, rodna savjetnica u Ministarstvu odbrane, Nada Drobnjak, predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i Slavica Bajić, pomoćnica sekretara Sekretarijata za zakonodavstvo, ekspertkinja iz oblasti rodne ravnopravnosti.

Na seminaru je predstavljena važnost integracije rodne perspektive kroz sve procese operativnog planiranja, uloga i značaj rodnih savjetnika, s posebnim osvrtom na normativna rješenja koja se odnose na zaštitu od diskriminacije po osnovu pola i njihovu primjenu u Vojsci Crne Gore.

mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?