Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zajedničko saopštenje: Policijski i carinski službenici na GP Dobrakovo pronašli i oduzeli 1,1 kg kokaina i oko 300 grama heroina; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 08.03.2018. 17:46 Autor: UP i UC
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i Uprave carina – Carinske ispostave Dobrakovo, su na graničnom prelazu Dobrakovo pronašli i zaplijenili kokain, heroin, marihuanu i smješu koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici OGB Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su, 07.03.2018. godine, oko 13,30 časova, na graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Lancia Delta“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.B. (34) iz Podgorice. Pregledom lica, policijski i carinski službenici su u njegovom džepu pronašli manji pvc zamotuljak u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 3,6 grama.

Daljim detaljnim pretresom vozila u specijano napravljenom bunkeru koji se nalazio u instrument tabli ispred suvozačevog sjedista, policijski službenici su pronašli i oduzeli jedno veće pakovanje pravougaonog oblika u kojem se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine od 1127,3 grama, pakovanje u pvc kesi sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine od 292,8 grama kao i dva veća pakovanja u pvc kesi sa praškastom materijom svijetlobraon boje za koju se sumnja da je tzv. smješa koja se koristi za miješanje sa opojnom drogom a radi dobijanja na težini ukupne težine 1069,3 grama,.

O događaju su obavješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Ovom zaplenom policijski i carinski službenici su presjekli još jedan lanac krijumčarenja opojne droge kokain i heroin prema Republici Srbiji i dalje prema zemljama Zapadne Evrope.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?