Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SELEKCIJA SREDNJOŠKOLACA ZA STIPENDIJE „UJEDINJENIH SVJETSKIH KOLEDŽA“ (UWC) ZA ŠKOLSKU 2018/2019. I 2019/2020. GODINU

Objavljeno: 08.03.2018. 19:06 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Završni intervju sa predloženim kandidatima biće obavljen u ponedjeljak, 12. marta 2018. godine u prostorijama Ministarstva prosvjete Crne Gore.

U poneđeljak, 12. marta 2018. godine, u prostorijama Ministarstva prosvjete Crne Gore, Vaka Djurovića b. b., počev od 10:00 sati, biće obavljen intervju sa najboljim učenicima II razreda crnogorskih/gimnazija/srednjoškolskih centara koje su nastavnička vijeća predložila za jednu od 3 stipendije „Ujedinjenih svjetskih koledža“, za školsku 2018/2019. i 2019/2020. godinu, i to:

- 1 stipendija za Koledž u Duinu, Italija
- 1 stipendija za Koledž u Mostaru, BiH
- 1 stipendije za Koledž u Frajburgu, SR Njemačka

U 17 koledža (BiH, Italija, Norveška, Njemačka, Velika Britanija, Holandija, Jermenija, Japan, Kanada, Kina, Novi Meksiko, Hong Kong, Indija, Svazilend, Kosta Rika, Singapur I Tajland), nastava se obavlja prema međunarodnom programu International Baccalaureate (IB). To je jedan od najpoznatijih srednjoškolskih programa i priznaju ga svi vodeći svjetski univerziteti. Tokom 60-tih godina, upravo je UWC pomogao stvaranju IB programa, a i danas aktivno učestvuje u razvoju novih IB predmeta u pojedinim koledžima.

Školovanje na ovim koledžima, koji su 2012. godine proslavili 50 godina postojanja, predstavlja pripremu za nastavak univerzitetskih studija u matičnoj zemlji, ili inostranstvu.

Selekciona komisija sastavljena je od predstavnika ove Organizacije, Ministarstva prosvjete Crne Gore, Univerziteta Crne Gore i 1-2 bivša stipendista ove Organizacije koji žive i rade u Crnoj Gori

U roku od najviše 10 dana nakon intervjua biće poznata imena dobitnika ovih stipendija za naredno dvogodište, a odabraće se i rezervni kandidati.
Mapa UWC.docx

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?