Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za 2018. godinu

Objavljeno: 09.03.2018. 14:44 Autor: MPRR
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu danas je objavilo Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za 2018. godinu.

Kroz ovaj javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti i ugraditi namjensku, novu opremu za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda kao i adaptirati postojeće objekte za preradu, kako bi se ispunili zahtjevi higijene propisani nacionalnim zakonodavstvom u cilju obezbjeđivanja zahtjeva za bezbjednost hrane.

Podržavaju se investicije u visini od 1.000,00€ do 10.000,00€, dok je podrška ministarstva do 50% ukupnog iznosa odobrene investicije, odnosno 60% za podnosioce zahtjeva mlađe od 40 godina.

Korisnici podrške ovog Javnog poziva su fizička ili pravna lica koja moraju biti registrovana u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do trenutka podnošenja zahtjeva za odobravanje projekta.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekata je 9. april 2018. godine.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjevi za odobravanje nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.


Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za 2018. godinu.

Zahtjev za odobravanje projekta - Javni poziv za podršku preradi na gazdinstvu 2018.

Zahtjev za odobravanje plaćanja - Javni poziv za podršku preradi na gazdinstvu 2018.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?