Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Turoperatori iz Kine u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Objavljeno: 09.03.2018. 18:07 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a u saradnji sa Evropskom komisijom za putovanja (ETC) i Turističkom organizacijom Srbije, grupa turoperatora iz Kine boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 8-11. marta.

Riječ je o predstavnicima turoperatora: Zhejiang Everbright Galaxy Travel Co, China Travel Service of Shenyang, Shanghai Bravo International Travel Service, Beijing Beiqui Travel Service, Country Holidays Beijing, International Travel Service Incorporated, China International Travel Service Beijing, Huana International Travel Service, Tongcheng International Travel Service, Shanghai Wanda International Travel Service i Beijing Xintu International Travel.

Uz podršku lokalnih turističkih organizacija i partnera, gosti iz Kine, prvog dana posjete bili su u prilici da se upoznaju sa ponudom Glavnog grada, gdje su obišli nekoliko hotela i vinski podrum Šipčanik, dok su u nastavku posjete planirani obilasci Budve, Tivta, Kotora, Bara, Ulcinja i Nacionalnog parka Durmitor.

U saradnji sa Crnogorskim turističkim udruženjem planirana je i poslovna radionica sa predstavnicima turističkih agencija iz Crne Gore.

Da je interesovanje kineskih turista za Crnu Goru kao turističku destinaciju u porastu pokazuje i podatak da smo prethodne godine zabilježili gotovo dvostruko veću posjetu sa tog tržišta u odnosu na 2016. godinu. Očekuje se da će se taj pozitivan trend nastaviti i u ovoj godini, kao i da će ova studijska posjeta rezultirati odlukom nekoga od prisutnih turoperatora da u svoje kataloge uvrsti Crnu Goru.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore poslednjih godina intezivno promoviše turističku ponudu Crne Gore na tržištu Kine kroz zajedničke nastupe sa Turističkom organizacijom Srbije i zainteresovanim partnerima. Trendovi u međunarodnim kretanjima, aktivnosti konkurencije kao i preporuke Evropske komisije za putovanja (ETC) predlažu ovakve načine povezivanja na udaljenim tržištima. Promocija turističke ponude Crne Gore na ovom tržištu odvija se i kroz individualne sastanke sa medijima i turoperatorima, putem brojnih studijskih posjeta.posredstvom PATA-e (Pacific Asia Travel Asociation), čija je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore članica.

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?