Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pripadnici VIII kontingenta Vojske Crne Gore stigli u Avganistan

Objavljeno: 09.03.2018. 19:27 Autor: mod
Pripadnici VIII kontingenta VCG u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute Support), stigli su u Avganistan, gdje je u toku primopredaja dužnosti sa VII kontingentom.

Tokom ispraćaja, ministar odbrane mr Predrag Bošković je istakao značaj angažovanja pripadnika VCG u međunarodnim mirovnim misijama.

„Time Crna Gora pokazuje da je posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu na globalnom nivou i da ulaže napore kako bi pokazala da je ravnopravan saveznik u društvu najrazvijenijih država - članica NATO“, napomenuo je Bošković. 

On je, obraćajući se vojnicima, naglasio da uvijek moraju imati na umu da nose uniformu i obilježja Vojske Crne Gore, te da ih rad kolega koji su prethodno bili angažovani u misiji, obavezuje na poštovanje najviših standarda u izvršavanju dodijeljenih zadataka.

Komandant VIII kontingenta, major Vlado Bulajić zahvalio se na ukazanom povjerenju i naglasio da učesnici misije RS iskazuju privrženost strateškim opredjeljenjima Crne Gore i njene Vojske u davanju doprinosa održavanju stabilnosti u tom dijelu svijeta.

„Poslije šest mjeseci zahtjevne obuke, sa sigurnošću mogu reći da je i VIII kontingent spreman da odgovori svim zadacima tokom realizacije misije, onako kako to dolikuje pripadnicima VCG, promovišući vrijednosti naše vojske - patriotizam, vojnu tradiciju i moralno nasljeđe“, istakao je major Bulajić. 
 
Pripadnici VIII kontingenta će u misiji „Odlučna podrška“ biti angažovani do septembra ove godine.

mod mod mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?