Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Posjeta Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj

Objavljeno: 08.03.2018. 20:01 Autor: mrss
mrss
Generalni direktor direktorata za socijalnu i dječju zaštitu u Ministarstva rada i socijalnog staranja, Goran Kuševija, sa saradnicima i šef predstavništva UNICEF u Crnoj Gori, Osama Makavi Kogali posjetili su Dječji dom “Mladost” u Bijeloj, dana, 08.03.2018. godine.

Na sastanku sa direktorom Dječjeg doma, Vladimirom Delićem, iskazano je zadovoljstvo zbog uspješne, višegodišnje saradnje, u nadi da će se ta saradnja nastaviti i dalje razvijati u budućnosti.

G-din Makavi je čestitao Dječjem domu “Mladost” i Ministarstvu rada i socijalnog staranja na smanjenju broja djece u ustanovi, a posebno na potpunom prestanku smještaja djece mlađe od tri godine u ustanovu. Na sastanku se govorilo o tome kako se dosadašnji uspjesi mogu održati, kao i kako osigurati da se i djeca starija od tri godine postepeno izmjeste iz ustanove u porodično okruženje, u skladu sa međunarodnim standardima.

G-din Makavi je takođe čestitao Dječjem domu “Mladost” na uspješnoj implementaciji Plana transformacije ustanove. Jedna od tema razovora na sastanku bila je upravo podrška koju UNICEF može da pruži Dječjem domu “Mladost” u uspostavljanju Nacionalne dječje telefonske linije, što je jedan od usluga predviđenih Planom transformacije Dječjeg doma. 

Na sastanku je takođe istaknuta važnost sprovođenja usvojenih procedura za osiguranje sigurnog okruženja za djecu u Dječjem domu, kao i sprovođenje programa za unapređenje socio-emocionalnih vještina kod djece koja borave u Domu kao priprema za njihovo osamostaljivanje. 


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?