Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sjutra potpisivanje ugovora iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu i promocija Godišnjaka CKACG

Objavljeno: 11.03.2018. 20:39 Autor: mku
Ugovori iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu biće potpisani u ponedjeljak, u 12 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju.

Prisutnima će se obratiti ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji će sa realizatorima projekata potpisati ugovore planirane ovogodišnjim Programom zaštite.

Ovogodišnji Program sadrži 116 projekata za koje će Ministarstvo kulture izdvojiti 1.138.833 eura. Projekte će realizovati nacionalne i opštinske ustanove i samostalni organi uprave iz oblasti kulturne baštine.

Nakon potpisivanja ugovora uslijediće promocija prvog broja Godišnjaka Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

U Godišnjaku su predstavljene aktivnosti koje je Centar realizovao u protekloj godini, a od kojih je najveći dio finansiran u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2017.godinu.

Na promociji će govoriti Dragan Spasić, predsjednik Savjeta JU Centar za konzervaciju i arheologiju, Željko Kalezić, pomoćnik direktora Centra za oblast konzervacije, Marija Jabućanin pomoćnica direktora Centra za oblast arheologije, i Jasminka Grgurević, član redakcije Godišnjaka.
   
MINISTARSTVO KULTURE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?