Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Pronađen heroin, pištolj i municija; dva lica lišena slobode

Objavljeno: 10.03.2018. 18:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, presjekli još jedan lanac krijumčarenja opojne droge heroin, i tom prilikom lišili slobode dva lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici Odsjeka su, 09.03.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji koristili B.D. (39) iz Podgorica i A.P. (24) iz Danilovgrada. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli tri veća pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine od oko 370 grama, pakovanje sa sadržajem tzv. smješe za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja količini, težine od oko 350 grama, pištolj marke „CZ“ kalibra 7,65mm sa 6 komada municije u ilegalnom posjedu, tri vage za precizno mjerenje sa tragovima praškaste materije kao i više mobilnih telefona.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se B.D. i A.P. u dužem vremenskom periodu bavili nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge heroina, koji su nabavljali u većim količinama, nakon čega su koristeći tzv. smješu vršili miješanje radi dobijanja veće količine i uz pomoć više vagi vršili mjerenje i dalje pakovanje sa namjerom daljeg stavljanja u promet na području Podgorice.

Pronađena opojna droga i ostali predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorci koji je naložio da se B.D i A.P. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?