Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prezentacija: Integrisani informacioni sistem socijalnog staranja (IISSS)

Objavljeno: 12.03.2018. 17:26 Autor: mrss

mrss

Prezentaciji, koja je održana u srijedu, 7. mart, 2018 god., u UN zgradi, prisustvovali su glavni inspektor i inspektori Uprave za inspekcijske poslove, Odsjeka za inspekciju socijalne i dječje zaštite; generalni direktori i predstavnici Direkotrata za informatiku i analitičko-statističke poslove i Direktorata za socijalno staranje i dječju zastitu Ministarstva rada i socijalnog staranja; direktorica CZSR za Glavni grad Podgorica i opštine u okviru Glavnog grada Golubovci i Tuzi sa saradnicima, i predstavnici UNDP-a.

Uvodne napomene i katak prikaz Projekta dali su Dragan Raketić, gen. direktor Direktorata za informatiku i analitičko-statističke poslove u MRSS, Aleksandra Višnjić, ruk. projekta UNDP i Branimir Bukilić, analitičar informacionih sistama, UNDP, dok je Suzana Milović, ruk. PJ Golubovci demonstrirala primjer postupka za ostvarivanje prava na Materijalno obezbjeđenje kroz IISSS.

Tokom prezentacije IISSS-a posebna pažnja je posvećena tumačenju dokaza koji se prikupljaju automatskom razmjenom podataka sa institucijama u čijoj su nadležnosti elektronski e-registri iz kojih se crpe dokazi neophodni za ostvarivanje prava na materijalno obezbjeđenje, tj. za utvrđivanje imovine, prihoda i statusa podnosioca zahtjeva i korisnika prava. Branimir Bukilić je sa tehničke strane objasnio način razmjene podataka, bezbjednost razmjene, kao i validnost elektronskog dokumenta. Suzana Milović je kroz demonstraciju postupka za materijalno obezbjeđenje demonstrirala izgled tih dokaza u sistemu i način njihove validacije.

Prezentaciju su ispratila konstruktivna pitanja i rasprava, a u okviru diskusije, konstatovana su zajednička zaključna zapažanja. Ovdje možete preuzeti Zapisnik sa sastanka.

Zapisnik sa sastanka- socijalni karton.docx

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?