Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zajedničko saopštenje: Policijski i carinski službenici na GP Vraćenovići pronašli i oduzeli oko pet kilograma skanka; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 12.03.2018. 18:31 Autor: UP i UC
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i Uprave carina – Carinske ispostave Vraćenovići, su na graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i oduzeli oko pet kilograma opojne droge skank. Osumnjičeni lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policijski službenci OGB Nikšić i carinski službenici CI Vraćenovići su, 10.03.2018. godine oko17,30 časova, na graničnom prelazu Vraćenovići na izlazu iz Crne Gore, postupajući na osnovu operativne informacije, kontrolisali pmv marke “VW Passat“ karavan hercegnovskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.N. (37) iz Nikšića. Detaljnim pregledom vozila, policijski i carinski službenici su u zadnjem dijelu vozila, ispod sjedišta u otvoru rezervoara za gorivo, pronašli i oduzeli 19 manjih pvc pakovanja sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne težine od oko pet kilograma.

O svemu su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tuzžilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.N. liši slobode i da mu se priovede uz krvičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počnio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon saslušanja tužilac je za S.N. donio rješenje o zadržavanju u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?