Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Berane: Pretresima na dvije lokacije pronađeni oružje, municija i marihuana

Objavljeno: 12.03.2018. 19:03 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su u sklopu pojačanih aktivnosti koje preduzimaju u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu izvršili pretrese na dvije lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje, municiju i marihuanu.

Naime, službenice CB Berane su, 09.03.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće koju koristi V.Lj. (56) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli gasni pištolj „Blow“ F92 kalibra 9 mm i 21 komad lovačke municije kalibra 16/70. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela već da se radi o prekršaju. Protiv V.Lj. će biti podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Nadalje, službenici CB Berane su, 10.03.2018. godine, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca ODT u Beranama, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće koju koristi bezbjednosno interesantno lice B.P.(34) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Mauzer“ kalibra 7,65 mm, sedam metaka sa okvirom kalibra 7,65mm, sedam metaka kalibra 9mm, pribor za čišćenje oružja, futrolu od pištolja i zamotuljak u pvc foliji sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje i jedan tzv. džoint sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koje se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od 7,7 grama.

Pronađeno i oduzeto oružje, municija i opojna droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranam koji se nakon upoznavanja sa činjeničnim stanjem izjasnio da se o događaju upozna VDT u Bijelom Polju. Državni tužilac u VDT u Bijelom Polju je naložio da će se nakon pronalaska lica, s obzirom da lice nije zatečeno u kući prilikom pretresa, i prikupljenog obavještenja od njega, izjasniti o kvalifikaciji događaja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?