Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv zainteresovanim kompanijama za učešće na izložbenom sajmu (EXPO) u okviru Digitalnog samita u Skoplju

Objavljeno: 19.03.2018. 20:18 Autor: Ministarstvo ekonomije
Poziv zainteresovanim kompanijama za učešće na izložbenom sajmu (EXPO) u okviru Digitalnog samita u Skoplju, koji će se održati 18. i 19. aprila 2018. godine

Poštovani,

Vlade šest zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija), uključene u Berlinski proces, posvećeno rade na ubrzanom razvoju regionalne saradnje i promovisanju zajedničkih projekata u oblastima od zajedničkog interesa, a naročito u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kroz stub Digitalna integracija.

Digitalna integracija, razvoj digitalnih vještina i informacione bezbjednosti, IKT usluge, razvoj i povezivanje IKT infrastrukture na regionalnom nivou, neke su od oblasti u kojima se očekuju brzi, mjerljivi i održivi rezultati.

U tom cilju, u Skoplju će se 18. i 19. aprila 2018. godine održati Digitalni samit na kojem će učestvovati predstavnici vlada regiona, međunarodnih i regionalnih organizacija, evropske administracije, kao i predstavnici kompanija iz regiona i zemalja koje su uključene u Berlinski proces.

U okviru Digitalnog samita u Skoplju biće organizovani sastanci, okrugli stolovi, panel diskusije i izložbeni sajam (EXPO), koji će biti otvoren za javnost. Poziv G-dina Damjana Manchevskog, Ministra za informaciono društvo i administraciju, za učešće na Digitalnom samitu, nalazi se u prilogu.

EXPO predstavlja jedinstvenu priliku kompanijama u digitalnoj industriji da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, ali i da se povežu sa potencijalnim partnerima, koji će uzeti učešće na samitu..

Detaljne informacije o organizaciji, uslovima učešća i načinu prijavljivanja na EXPO, možete naći na linku: http://digitalsummitwb6.com/expo/.

Potrebno je da zainteresovane kompanije izvrše online registraciju najkasnije do 21. marta 2018. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?