Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održan sastanak radne grupe za praćenje implementacije Strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja sa Akcionim planom (2017-2021)

Objavljeno: 12.03.2018. 19:00 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Danas je u Ministarstvu rada i socijalnog staranja održan sastanak radne grupe za praćenje implementacije Strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja sa Akcionim planom (2017-2021). Sastankom je presjedavao direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu, Goran Kuševija.

Strategiju za prevenciju i zaštitu djece od nasilja sa Akcionim planom (2017-2021) je usvojila Vlada u aprilu mjesecu 2017.godine. Opšti cilj strategije je do 2021.godine, omogući za svu djecu u Crnoj Gori unaprijeđenu zaštitu od svih oblika nasilja, uključujući zanemarivanje i eksploataciju.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je koordiniralo izradom Strategije i zadužano je za praćenje i izradu izvještaja o implementaciji za 2017. godinu.

Na ovom sastanku je koordinacija prenesena sa Ministarstva rada i socijalnog staranja na Ministarstvo prosvjete, koje će u toku 2018. godine pratiti i uraditi izvještaj za Vladu (za 2018.godinu) o implementaciji Strategije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?