Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Krivična prijava protiv bivšeg inspektora Uprave za inspekcijske poslove zbog sumnje da je zloupotrebom položaja omogućio građenje objekata bez dozvole

Objavljeno: 13.03.2018. 17:31 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Z. (51) iz Herceg Novog, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.416. st.1.tač.1. vezi člana 49 stav 1 KZCG.

On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u vrijeme dok je bio zaposlen u Upravi za inspekcijske poslove na način što je u svojstvu ovlašćenog lica – inspektora zaštite prostora u ovoj Upravi, u više navrata u periodu od 03.11.2016. godine do 29.08.2017. godine, sačinio lažne službene isprave – zapisnike o izvršenom inspekcijskom pregledu u kojima je naveo neistinite podatke vezano za činjenična stanja. Ti neistiniti podaci su se odnosili na kontrolu gradnje objekata od strane više investitora, na području opština Herceg Novi i Tivat. Takođe, krivično djelo je, sumnja se, počinio i na način što nije preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a shodno njegovim ovlašćenjima i važećim zakonskim propisima.

Osumnjičeni D.Z. je na ovaj način, kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem svoje službene dužnosti, omogućio investitorima da grade objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

Krivična prijava protiv ovog lica je, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?