Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državni sekretar Filipović u NATO komandi za operacije u SHAPE

Objavljeno: 13.03.2018. 18:09 Autor: mod
modDržavni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović, boravio je danas u posjeti NATO komandi za operacije (Allied Command Operations-ACO) u SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe), Mons, Belgija.

Tom prilikom državni sekretar Filipović sastao se sa načelnikom štaba Savezničke komande za operacije general pukovnikom Markusom Kneipom. Državni sekretar Filipović se zahvalio na sveobuhvatnoj podršci koju je ACO komanda pružila Crnoj Gori u procesu euroatlantskih integracija. “Crna Gora izražava spremnost i posvećenost jačanju saradnje u svim oblastima, što će, siguran sam, dodatno doprinijeti naporima alijanse da odgovori na sve složenije savremene bezbjednosne izazove” - istakao je Filipović. Takodje, informisao je sagovornika o prioritetima Ministarstva odbrane, sa posebnim fokusom na opremanju i modernizaciji Vojske Crne Gore u skladu sa najsavremenijim standardima, kao i popunu pozicija u okviru NATO komandne strukture.

General Kneip je čestitao Crnoj Gori na ostvarenim reformama i članstvu u NATO istakavši spremnost za nastavak saradnje posebno u tekućem procesu pune integracije Vojske Crne Gore u NATO vojnu i komandnu strukturu. Naglasio je da će otvaranje kancelarije nacionalnog vojnog predstavnika u SHAPE i popuna štabnih pozicija značajno doprinijeti ovom procesu.

Tokom posjete državni sekretar Filipović obišao je vojno-diplomatske predstavnike Vojske Crne Gore koji su angažovani u Kancelariji nacionalnog vojnog predstavnika Crne Gore i NATO štabnim pozicijama u SHAPE i upoznao se sa njihovim načinom života i rada u kampu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?