Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Rožaje: Rasvijetljene dvije teške krađe i dvije krađe

Objavljeno: 14.03.2018. 19:35 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili četiri krivična djela i to dva krivična djela krađa i dva krivična djela teška krađa. Tom prilikom nadležnom tužiocu su podnijeti izvještaji o izvršenim krivičnim djelima. Osumnjičeno pet lica, od kojih četiri lica u vrijeme izvršenja krivičnih djela nisu imala 14 godina života i s obzirom na uzrast nisu krivično odgovorna.

Naime, službenici OB Rožaje su rasvijetili krivično djelo krađa počinjeno na štetu L.Š. iz Nikšića, a koje su kako se sumnja, počinili H.H. (14) iz Rožaja i K.R. koji u vrijeme izvršenja kriičnog djela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran. Oni su ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinili na način što su, 08.11.2017, iz prenoćišta doo „Wahels“, iz sobe otuđili mobilni telefon marke „Samsung A5“ i 40 eura.
Nadalje, službenici OB Rožaje su rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno 06.12.2017. godine, na štetu doo „Wahels“ i došli do saznanja da su navedeno krivično djelo počinili, kako se sumnja, K.R. i D.E. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i nisu krivično odgovorni s obzirom a uzrast. Oni su tom prilikom, kako se sumnja, otuđili dva led televizora marke „Telefunker“.
Policijski službenici su, rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno, 30.01.2018 godine, na štetu doo „Wahels“, kojom prilikom je iz ovog prenoćišta otuđen televizor marke „Telefunker”, 240 konvertibilnih maraka i 50 eura. Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili K.R. i D.E, koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu navršili 14 godina života i nisu krivično odgovorni. Takođe, rasvijetljeno je i krivično djelo teška krađa počinjeno 26.02.2018 godine na štetu I.M. iz Rožaja, kada je obijen stan i otuđeno 120 eura. Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili H.H. (14), K.R. F.I. i A.I, a koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i s obzirom na uzrast nisu krivično odgovorni.
O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da mu se podnesu izvještaji o izvršenim krivičnim djelima radi daljeg postupanja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?