Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zagreb: Delegacija Ljudskih resursa sa hrvatskim kolegama o iskustvu uvođenja dobrovoljnog vojnog roka

Objavljeno: 15.03.2018. 15:33 Autor: mod
Delegacija Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Crne Gore, na čelu sa potpukovnikom mr Veselinom Pejovićem, načelnikom Direkcije za organizaciju i odbrambene pripreme, boravila je u dvodnevnoj radnoj posjeti Ministarstvu odbrane Republike Hrvatske. 

Cilj posjete bio je upoznavanje sa iskustvima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske u domenu dobrovoljnog služenja vojnog roka, vođenja evidencije vojnih obveznika kao i popune rezervnog sastava. 

Delegaciju je u Ministarstvu odbrane Republike Hrvatske primio pomoćnik ministra Uprave za ljudske potencijale, Zoran Piličić. Našoj delegaciji predočeni su izazovi i iskustva sa kojima se kolege iz Hrvatske susrijeću prilikom uvođenja dobrovoljnog služenja vojnog roka, uvođenja lica u vojne evidencije, kao i tokom procesa popune rezervnog sastava. 

Naša delegacija je u Zagrebu posjetila crnogorske kadete koje se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“. 

Posjeta je realizovana u skladu sa Planom bilateralne saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?