Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U toku promocija vojnog poziva u 18 srednjih škola iz 10 crnogorskih gradova

Objavljeno: 15.03.2018. 16:52 Autor: mod
Današnjom posjetom mladih oficira Vojske Crne Gore i predstavnika Ministarstva odbrane đacima gimnazije „Niko Rolović“ i Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, nastavljena je promocija vojnog poziva među crnogorskim srednjoškolcima.

Riječ je o akciji kojom Ministarstvo odbrane želi da na atraktivan i mladima blizak način približi ideju o mogućnosti školovanja na inostranim vojnim akademijama i, generalno, o prednostima vojne karijere, onima koji su u fazi izbora svoje životne profesije.

U planu obilaska, koji je počeo 7. marta, je 18 srednjih škola iz 10 crnogorskih gradova, Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, Bara, Kotora, Herceg Novog, Berana, Bijelog Polja i Pljevalja.

Srednjoškolci, učenici III i IV razreda pokazuju izuzetno interesovanje, pogotovo u razgovoru sa oficirkama i oficirima VCG o studijama na vojnim akademijama u Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Grčkoj ili Sjedinjenim Američkim Državama i, potom, vojnog angažmana koji ih je čekao u Vojsci Crne Gore.

Predstavnici Ministarstva odbrane đacima u učionici, njima bliskom ambijentu, predstavljaju višestruke prednosti vojnog poziva u Crnoj Gori, kao članici Alijanse, mogućnosti karijernog razvoja i usavršavanja, pogotovo kada se krene sa pozicije kadeta, koji predstavljaju budući komandni sastav Vojske Crne Gore.

Oni će 21. marta posjetiti Gimnaziju „Panto Mališić“ i Srednju stručnu školu „Vukadin Vukadinović“. Narednog dana će biti u Bijelom Polju, u gimnaziji „Miloje Dobrašinović“ i Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, dok su za 23. mart planirane gimnazija „Tanasije Pejatović“ i Srednja stručna škola u Pljevljima.

Oglasi za upis na neke od vojnih akademija počinju već krajem marta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?