Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Fonda Centralno-evropske inicijative (CEI) za saradnju

Objavljeno: 15.03.2018. 19:32 Autor: Ministarstvo nauke
Sekretarijat Centralno-evropske inicijative iz Trsta, Republika Italija, 8. marta 2018. godine objavio je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Fonda CEI za saradnju.

Prijedlozi projekta moraju biti u skladu sa Akcionim planom CEI 2018-2020 (dostupan na sajtu http://www.cei.int/content/cei-plan-action-2018-2020) i ispunjavati kriterijume propisane Pozivom za projekte i Smjernicama za apliciranje. Prijedlozi projekata moraju biti fokusirani na mobilnost i povezanost u CEI regionu kroz razmjenu i prenos znanja između država CEI koje su članice EU i onih koje još uvijek nisu.

Poziv je otvoren za sve organizacije u privatnom i javnom sektoru, kao i međunarodne i regionalne organizacije.

Prilikom apliciranja potrebno je da se detaljno navede na koji način će predložena projektna aktivnost doprinijeti realizaciji ciljeva Centralno-evropske inicijative.

Aktivnosti saradnje mogu se odnositi na organizovanje konferencija, seminara, radionica i ostalih vrsta sastanaka, kao i pripremu studija i analiza. Ostale vrste aktivnosti koje su u skladu sa osnovnim ciljevima mogu biti uzeti u razmatranje, uključujući one inicijative koje imaju za cilj pružanje podrške izradi projekata u vezi sa implementacijom makro regionalnih startegija i Strategije razvoja Jugoistočne Evrope do kraja 2020. godine (JIE 2020).

Uslov za realizaciju projektnih aktivnosti je da se obezbijedi učešće određenog broja predstavnika iz zemalja članica CEI (polovina+1 ali ni u kom slučaju manje od jedne trećine zemalja članica CEI). Zemlje članice CEI su: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldova, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina.

Ukupan budžet u okviru ovog poziva iznosi 400.000 EUR, a maksimalan iznos koji može biti odobren po projektu iznosi 15.000 EUR. Kontribucija CEI ne može preći 50% ukupnih troškova za datu projektnu aktivnost. Ostali iznos mora obezbjediti aplikant iz svojih izvora, uključujući „in-kind“ kontribucije (koje ne prelaze 25% ukupnog budžeta za aktivnosti).

Period za implementaciju aktivnosti je 1. januar - 31. decembar 2019. godine.

Detaljnije informacije o pozivu, uslovima i načinu apliciranja nalaze se na internet stranici CEI: http://www.cei.int/content/cooperation-activities?tab=1

Aplikacije se dostavljaju najkasnije do 8. maja 2018. godine na e-mail: applications.coopfund@cei.int ; cc: ivan.ivanisevic@mfa.gov.me .
Kontakt osoba u Ministarstvu nauke je mr Martina Lukić, Direkcija za međunarodne programe i evropske integracije (e-mail: martina.lukic@man.gov.me ; tel: 020 405 334).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?