Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Obilježen početak radova u okviru rekonstrukcije Doma revolucije

Objavljeno: 16.03.2018. 19:48 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U Nikšiću su juče zvanično počeli radovi u okviru prve faze rekonstrukcije Doma revolucije. U prisustvu brojnih Nikšićana, početak radova svečano su ozvaničili ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović i direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač.

Kako je naveo Grbović, izvođač radova je nikšićka firma „Stambeno“, a tokom prve faze biće očišćen kompletan objekat sa okolnim prostorom, sanirano oko dvije hiljade kvadrata ravnih krovova, zatim će oko 800 kvadrata spoljašnjeg prostora biti popločano granitnim kockama, zelenilom, javnom rasvjetom i ostalom infrastrukturom. On je izrazio nadu da će, u skladu sa projektom koji je ranije urađen, uspjeti u namjerama da se ovaj prostor stavi u funkciju. Kako je naveo, prilikom adaptacije prostora predviđeno je da se radi prema posebnoj strategiji 10+20+70, prilikom čega se 70 odsto odnosi na bezbjednost korisnika, 20 odsto na promenade i neformalna mjesta za okupljanje a 10 odsto na prostore sa jasno definisanim programima koji su rađeni po principu zasebnih cjelina.

Ministar Radulović naveo je da će vrijednost kompletne rekonstrukcije Doma revolucije iznositi oko 11 miliona eura, te da je u prvoj fazi rekonstrukcije obezbijeđeno oko 800 hiljada eura. „Uvjeren sam da ćemo se maksimalno truditi da Nikšićanima, najprije što možemo, obezbijedimo prostor koji im je potreban“, kazao je ministar Radulović i napomenuo da će se raditi u pet faza kao i da posljednja faza podrazumijeva izgradnju garaže na platou pored Doma revolucije.

Prema riječima Almera Kalača, veoma je važno da je projekat započet, a u skladu sa obezbjeđenjem sredstava ići će njegova realizacija.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?