Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Svečano dočekan VII kontingent iz misije „Odlučna podrška“

Objavljeno: 19.03.2018. 19:23 Autor: mod
Na vojnom aerodromu u Golubovcima danas je upriličen svečani doček VII kontingenta Vojske Crne Gore iz međunarodne misije „Odlučna podrška“ (Resolute Support) u Avganistanu.

Zamjenik načelnika Generalštaba, pukovnik Svetozar Brajković, pohvalio je angažovanje pripadnika VCG u izuzetno kompleksnom okruženju.
„Pokazali ste da se svaki crnogorski kontingent adekvatno priprema i oprema za angažovanje u mirovnim misijama i postavili težak zadatak svim vašim kolegama koji u budućem periodu budu angažovani u takvom okruženju, jer ste odgovorili najzahtjevnijim standardima ponašanja i profesionalizma“, istakao je pukovnik Brajković.

Komandant kontingenta, kapetan Nemanja Drobnjak, je zahvalio na ukazanom povjerenju i naveo da nije bilo lako i jednostavno biti fokusiran tokom svih šest mjeseci, ali da su uz zajedničke napore svih pripadnika, uvijek bili kao jedan.

„Danas ponosno stojim ispred stroja vojnika koji je šest mjeseci bio ambasador Crne Gore u Avganistanu. Šest mjeseci odvojeni od svojih porodica, shvatili smo da smo jedna porodica i tako smo funkcionisali. Na zadatku veoma profesionalni, a po obavljenom zadatku smo svu profesionalnost koju posjedujemo pretvarali u porodičnu atmosferu. Crnogorski vojnik je bio primjer kako treba da se nosi uniforma u međunarodnom okruženju“, zaključio je kapetan Drobnjak.

Pripadnici VII crnogorskog kontingenta u međunarodnoj misiji „Odlučna podrška“ u Avganistanu, bili su angažovani od 29. avgusta 2017. godine, na zadacima obezbjeđenja savjetničkih timova u zoni odgovornosti Regionalne komande „Sjever“.

mod mod mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?