Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Objavljeno: 19.03.2018. 20:28 Autor: MUP
Rast vodostaja Skadarskog jezera i rijeke Bojane je evidentan. Približava se nivou kada može biti velikih problema u smislu direktnog ugrožavanja stanovništa, zatim domaćinstava i drugih objekata. Poplave još uvijek nijesu zahvatile područja sa potencijalnim rizikom, ali hidrološki i meteorološki parametri govore da se situacija u narednim danima može značajno usložnjavati i komplikovati.

Operativni štab konstantno prati situaciju i u stalnom je kontaktu sa nadležnim službama i organima, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Na osnovu informacija koje Operativni štab za zaštitu i spašavanje, preko OKC112 Direktorata za vanredne situacije ima, situacija je i u susjednoj Albaniji vrlo složena po ovom pitanju. Količina voda u hidroakumulacijama na Drimu je premašila kritični nivo.

Imajući u vidu da je uz količinu padavina, i druge faktore, ispuštanje vode iz ovih hidroakumulacija jedan od ključnih razloga podizanja vodostaja jezera, i da će direktno uslovljavati situaciju na terenu, još jednom apelujemo na građane da pokretnu imovinu i životinje izmjeste na sigurne lokacije, da putem sredstava informisanja prate razvoj situacije i budu odgovorni saradnici u ovom zajedničkom problemu.

Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u punoj pripravnosti sa svim raspoloživim materijalnim i ljudskim resursima i reagovaće u skladu sa razvojem situacije.


RUKOVODILAC OPERATIVNOG
ŠTABA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE
MIRSAD MULIĆ



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?