Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održana 32.sjednica Savjeta za brigu o licima s invaliditetom

Objavljeno: 15.03.2018. 17:16 Autor: mrss
Sjednica Savjeta za brigu o licima s invaliditetom, održana je dana 15. 03. 2018. godine u prostorijama Ministartsva rada i socijalnog staranja. Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta za brigu o licima s invaliditetom, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Sjednica Savjeta je bila posvećena razmatranju Informacije o sprovođenju Akcionog plana Strategije za integraciju lica sa invaliditetom u Crnoj Gori za 2017. godinu, razmatranju Akcionog plana 2018-2019 Strategije za integraciju lica s invaliditetom 2016-2020 i upoznavanju članova Savjeta o aktivnostima koje se preduzimaju na otvaranju Nacionalnog centra za autizam.

Sastavni dio Strategije za integraciju lica sa invaliditetom u Crnoj Gori 2016-2020 je Akcioni plan za njenu implementaciju, kao i forma Informacije o realizaciji Akcionog plana za njenu implementaciju.

Razrada strategije uključuje izradu akcionih planova čijim sprovođenjem će se realizovati prioritetni ciljevi i mjere postavljeni ovim dokumentom u cilju poboljšanja položaja lica sa invaliditetom u svim segmentima života. 

Informacija o sprovođenju Akcionog plana Strategije za integraciju lica s invaliditetom u Crnoj Gori za 2017. godinu obuhvata pregled mjera i aktivnosti realizovanih u oblasti: pristupačnosti, participacije, jednakosti, zapošljavanja, obrazovanja i obuka, socijalne zaštite, zdravstva, kao i oblasti koja se odnosi na položaj organizacija osoba sa invaliditetom.

Na sjednici je usvojen Akcioni plan za sprovođenje Strategije za integraciju lica s invaliditetonm u Crnoj Gori 2016-2020, za 2018. i 2019. godinu, kao i Informacija o sprovođenju Akcionog plana Strategije, za 2017. godinu.,


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?