Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora domaćin prve regionalne konferencije o preduzetništvu u turizmu

Objavljeno: 20.03.2018. 15:49 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Regionalna konferencija o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u partnerstvu sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, uz podršku kompanije Visa, biće održana u hotelu Palas u Petrovcu, od 21. do 23. marta 2018. godine, sa početkom u 16,30 sati.

Konferencija će okupiti oko sto preduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

Na otvaranju konferencije govoriće ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, a pored njega obratiće se i Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona i Vladimir Đorđević generalni direktor kompanije VISA.

Konferencija je prilika za sve preduzetnike u turizmu da se predstave budućim partnerima i saradnicima, mogućnost da ostvare nove poslovne saradnje, ali i predstave eventualne novine u svom budućem radu.

Imajući u vidu da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj Кonferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će kroz panele, radionice i dvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima u turističkoj industriji, da razmijene kontakte i mišljenja i uspostave nove poslovne dogovore.


Namjera nam je da sagledamo aktuelno stanje, mogućnosti, primjere dobre prakse, izazove, načine finansiranja i poslovanja na tržištu, kao i predloge za unaprijeđenje turizma u državama učesnicima.

U okviru pratećih programa Кonferencije, preduzetnici će biti u mogućnosti da prođu besplatnu edukaciju iz domena razvoja preduzetničkih veština.

Napominjemo da će uzimanje izjava od učesnika biti moguće 20 minuta prije početka Konferencije.

Organizatori Konferencije su organizacije Centar Spektar, Jelek i Korak dalje.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma


PRIJATELJI KONFERENCIJE

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?