Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Počeo trodnevni NATO panel za protivvazduhoplovnu i raketnu odbranu

Objavljeno: 20.03.2018. 16:36 Autor: mod

U podgoričkom hotelu „Hilton“ danas je počeo trodnevni NATO panel za protivvazduhoplovnu i raketnu odbranu (Panel on Air and Missile Defence - PAMD).

Panel je jedna od radnih tijela Komiteta za protivvazduhoplovnu i raketnu odbranu (Air and Missile Defence Committee - AMDC) koje je zaduženo za izradu prijedloga dokumenata iz nadležnosti Komiteta AMDC.

Sastanku prisustvuju predstavnici NATO članica, vojnih autoriteta (IMS, ACT, AIRCOM) i NATO stručne organizacije za oblasti protivvazduhoplovne i raketne odbrane.

Panel ima dvije aktivnosti - proljećni plenarni sastanak i radionicu. Plenarni sastanak je prilika da se sagledaju rezultati rada od prethodnog sastanka i razmotre pitanja i zadaci kojima će se Komitet i Panel baviti u narednom periodu, dok će radionica biti posvećena studiji o združenim vazduhoplovnim snagama (Joined Air Power Following The 2016 Warsaw Summit - Urgent Priorities).

Učesnici će obići Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore i Vazduhoplovni operativni centar koji će biti dio NATO integrisanog sistema protivvazduhoplovne i raketne odbrane (NATO integrated Air and MISSILE defence system - NATINADMS).

mod

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?