Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Još šest škola uključeno u projekat “Džudo za djecu”

Objavljeno: 20.03.2018. 19:12 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Zbog pozitivnih efekata i velikog interesovanja, projekat „Džudo za djecu“ u okviru kojeg je za sedam škola organizovana jednogodišnja obuka profesora fizičkog vaspitanja i djece u džudou, ali i donirana džudo oprema vrijednosti oko 30. 000 eura, proširen je na još šest škola.

Opremu za novih šest škola doniraće Džudo savez Crne Gore, a uključene su sljedeće škole: JU OŠ "Marko Miljanov" Bijelo Polje, JU OŠ "Dašo Pavičić" Herceg Novi, JU OŠ "Dušan Bojović" Nikšić, JU OŠ "Radoje Čizmović" Nikšić, JU OŠ "Radojica Perović" Podgorica i JU OŠ “Lovćenski partizanski odred”, Cetinje. Savez će, takođe, obezbijediti trenere koji će izvoditi obuku.

Kao donacija Svjetske džudo federacije, projekat „Džudo za djecu“ je otpočeo sa realizacijom u februaru, a u njega su od početka uključene: JU OŠ „Mahut Adrović“ Petnjica, JU OŠ „Štampar Makarije“ – Podgorica, JU OŠ „Braća Ribar“ – Nikšić, JU OŠ „Hajro Šahmanović“ – Plav, JU OŠ „Salko Aljković“ – Pljevlja, JU OŠ „Anto Đedović“ – Bar, JU OŠ „Savo Ilić“ – Kotor.

Kao jedan od vodećih olimpijskih sportova, džudo ima značajan uticaj za razvoj sporta, fizičke i mentalne sposobnosti mladih ljudi, kao i za izgradnju boljeg društva.

PR Služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?