Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Pretresi na osam lokacija; pronađena municija, opojna droga, sredstva komunikacije i drugi predmeti; protiv jednog lica krivična prijava

Objavljeno: 20.03.2018. 19:25 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, sprovodeći aktivnosti na rasvijetljavanju najtežih krivičnih djela i krivičnih djela koja su nastali kao posljedica sukoba članova organozovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese na osam lokacija i tom prilikom pronašli i oduzeli izvjesnu količinu municije i opojnih droga, lap top, sredstva komunikacije i druge predmete. Protiv jednog lica slijedi kriivčna prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će protiv jednog lica biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga.
Naime, službenici CB Podgorica su, 20.03.2018. godine, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, a postupajući po prethodno pibavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretrese na osam lokacija koje koriste: M.V. (31), I.L.(45), D.B. (30), Ž.D. (39), J.D. (35), N.K. (35) i A.H. (28). Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli sedam mobilnih telefona, od kojih je jedan kriptovani marke „Blackberry“, lap-top, tablet, eksternu hard memoriju, kao i izvjesnu količina opojne droge i municije.
Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
Protiv N.K. policijski službenici će nadležnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Protiv Ž.P, koji se u momentu pretresa zatekao u stanu koji koriste D.B. i Ž.D. biće podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod njega je pronađena izvjesna količina narkotika i predmeta koji se koriste za konzimiranje i obradu opojnih droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?