Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške, pukovnik Anderson i Knudsen, kod Ivanovića

Objavljeno: 21.03.2018. 18:13 Autor: mod
Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović sastao se danas sa izaslanikom odbrane Kraljevine Norveške, pukovnikom Toreom Andersonom i menadžerom za projekte u Ministarstvu odbrane Kraljevine Norveške, Bardom Knudsenom.

Ivanović se zahvalio na višegodišnjoj podršci Kraljevine Norveške reformi crnogorskog sistema odbrane, kroz uspješnu realizaciju projekata koji su doprinijeli kako razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta, tako i unapređivanju znanja i vještina zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Imajući u vidu obostranu posvećenost jačanju savezničkih odnosa, na današnjem sastanku definisani su modaliteti buduće saradnje, sa fokusom na projekte koji se tiču doprinosa jačanju pravnog okvira integriteta u javnoj upravi, izgradnje međunarodne medicinske jedinice i unapređivanja znanja engleskog jezika za zaposlene u sektoru odbrane.

Direktor Ivanović je istakao uvjerenje da će Crna Gora i Kraljevina Norveška nastaviti uspješnu saradnju kako na bilateralnom nivou, tako i kroz multilateralne projekte. On je takođe upoznao sagovornike sa prioritetima Ministarstva odbrane i aktuelnim planovima integracije Vojske Crne Gore u NATO, te istakao da ćemo ostati posvećeni konstantnim ulaganjima u procese modernizacije opreme i edukacije zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci.

Ovom prilikom potpisan je Plan bilateralne saradnje za tekuću godinu, koji će predstavljati osnovu za realizaciju zajedničkih aktivnosti tokom 2018. godine i dati dodatan podstrijek daljem unapređenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Pukovnik Anderson je iskazao spremnost Kraljevine Norveške za kontinuiranu podršku projektima, koji doprinose efikasnosti nacionalnog sistema odbrane i jačanju regionalnog bezbjednosnog okvira.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?