Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Sastanak sa predstavnicima NVO SOS telefon Nikšić i Terre des hommes

Objavljeno: 21.03.2018. 19:26 Autor: mrss
Na inicijativu NVO SOS telefon Nikšić, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu mr Goran Kuševija, načelnica Direkcije za razvoj usluga mr Ivana Šuković i samostalna savjetnica Marina Medojević održali su sastanak sa Natašom Međedović, predstavnicom NVO SOS telefon Nikšić i predstavnicama Terre des hommes, dana 20. marta 2018. godine.

Na sastanku je razgovarano o projektu koji finansira U.S. State Department, koji je počeo da se implementira 1. februara 2018. godine i implementiraće se u četiri države: Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu i Makedoniji. U Crnoj Gori partneri u ovom projektu su Nacionalna kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima i NVO SOS telefon Nikšić. Projekat ima za cilj da se kroz treninge unaprijede kapaciteti profesionalaca u vezi sa nacionalnim i transnacionalnim problemom trgovine ljudima i načinima primjene protokola o postupanju sa potencijalnim žrtvama trgovine i žrtvama trgovine ljudima. 

U okviru projekta biće izrađen i chat hub preko koga će putem webinara profesionalci u ovoj oblasti moći da usavršavaju svoja znanja i unapređuju kompetencije.

Ministarstvo rada i socijalnog stranja i centri za socijalni rad će imati značajnu ulogu u implementaciji ovog projekta u Crnoj Gori. 

Društveni cilj ovog projekta će se postići kroz promociju dostupnih servisa potencijlanim žrtvama trgovine i žrtvama trgovine ljudima, pružalaca usluga, jačanje multisektorske saradnje relevantnih institucija i podizanje svijestu u vezi sa ovim problemom.



PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?