Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dvadesetosma akcija u borbi protiv OKG: Pretresi na devet lokacija; oduzeti automobili visoke klase, skupocjeni satovi, novac, poslovna dokumentacija i sredstva komunikacije

Objavljeno: 21.03.2018. 20:43 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su uz podršku službenika Posebne jedinice policije, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a postupajući shodno naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici, sproveli dvadesetosmu akciju, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa kao i aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ koja za cilj ima identifikaciju i procesuiranje lica za koja se sumnja da vrše krivično djelo zelenaštvo. U okviru ovih aktivnosti vrše se pretresi na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Danas su izvršeni pretresi na devet lokacija. Radi provjera oduzeti su automobili visoke klase, skupocjeni satovi, novac, poslovna dokumentacija i sredstva komunikacije. Privedeno je sedam lica.

Službenici Odsjeka i PJP su, 21.03.2018. godine, izvršili pretrese na devet lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica kao i njima bliska lica i to: A.Š, D.Š, N.T, N.V, R.T, D.K, Z.B. i M.R.

Tom prlikom policijski službenici su pronašli i radi provjera oduzeli:
- pet putničkih motornih vozila visoke klase (BMW, Audi, Range Rover);
- dva skupocjena sata od kojih je jedan marke Rolex, vrijednosti oko 30.000 eura;
- novac u iznosu od 7.900 eura;
- poslovnu dokumentaciju koja se odnosi na novčana potraživanja i dužničko- povjerilačke odnose u milionskim iznosima i
- više mobilnih telefona i SIM kartica različitih mobilnih operatera.

U službene prostorije radi uzimanja izjava i sprovođenja postupka kriminalističke obrade privedeno je sedam lica.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 28 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 366 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?