Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Naučna tribina prof. dr Mervyna Singera u CANU: „Critical Illness - is the body smarter than we think?“

Objavljeno: 22.03.2018. 15:31 Autor: Ministarstvo nauke
Crnogorska akademija nauka i umjetnosti organizuje naučnu tribinu profesora dr Mervyn Singera, sa University College iz Londona na temu “Critical Illness - is the body smarter than we think?”, u srijedu 28. marta, u 12 časova.

Mervyn Singer je profesor medicine intenzivne njege i direktor Istraživačke laboratorije za fiziologiju na Univerzitetskom koledžu u Londonu. Oblasti njegovih istraživanja su sepsa i višefunkcionalna insuficijencija organa, infekcija, šok i hemodinamski monitoring. Razvio je ezofagealni Dopler hemodinamski monitoring, koji je sada u široj upotrebi širom svijeta. Njegovom upotrebom poboljšava se ishod liječenja, nakon većih operativnih zahvata, i smanjuje dužina bolničkog boravka.

Dobio je niz nacionalnih i internacionalnih nagrada i priznanja. Autor je više radova i udžbenika, uključujući Oksfordski priručnik za kritičku njegu, koji je trenutno u trećem izdanju. Održao je niz predavanja na vodećim evropskim i američkim univerzitetima i objavljivao u: The Lanset, New England Journal of Medicine, British Medical Journal, Circulation i drugim najprestižnijim svjetskim časopisima.

Tribina će se održati u srijedu, 28. marta 2018. godine, u 12 časova, u sali Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Podgorica, Ul. Rista Stijovića 5.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?