Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državni sekretar Pejanović: Crna Gora će nastaviti da sprovodi politiku poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju

Objavljeno: 22.03.2018. 18:37 Autor: MUP
Državni sekretar Dragan Pejanović učestvovao je danas na radionici za mapiranje potencijalnih intervencija i nacionalnih partnera u oblasti bezbjednosti saobraćaja koju je organizovala kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori.

Uvažavajući činjenicu da je bezbjednost u saobraćaju uvrštena u 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, Crna Gora kao članica ove organizacije, kroz multidisciplinarni pristup sprovodi politiku poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju, sa posebnim fokusom na drumski saobraćaj. „ U periodu nakon obnove nezavisnosti, unaprijeđen je strateški, zakonodavni okvir i institucionalni okvir“, naglasio je državni sekretar.

Prema njegovim riječima, Crna Gora, takođe, daje doprinos poboljšanju bezbjednosti u saobraćaju kroz usklađivanje nivoa bezbjednosti putne infrastrukture sa standardima Evropske unije, a posebnu pažnju posvećuje podizanju nivoa svijesti građana kao učesnika u saobraćaju kroz sprovođenje preventivnih i reklamnih kampanja.

Prepoznajući ljudski faktor, lošu putnu infrastrukturu i tehničku ispravnost vozila kao vodeće uzročnike nastanka saobraćajnih nezgoda, Ministarstvo unutrašnjih poslova je spremno da nastavi sve aktivnosti koje treba da doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, efikasnom spasavanju nastradalih i stvaranju kvalitetne saobraćajne infrastrukture, zaključio je državni sekretar.

Pored državnog sekretara Pejanovića, u uvodnom dijelu su se obratili i Fiona Mekluni, stalna koordinatorka Sistema UN i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori i Mina Brajović, šefica Svjetske zdravstvene organizacije za Crnu Goru. Radionica, koja će se nastaviti i sjutra, organizovana je u okviru projekta “ Da li finansiranje sa društvenim učinkom može biti usmjereno na smanjivanje smrtnih ishoda i povreda koje nastaju iz saobraćajnih nezgoda u Crnoj Gori“.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?