Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Razmatranje o otvaranju novih servisa socijalne i dječje zaštite na teritoriji opštine Cetinje

Objavljeno: 22.03.2018. 20:38 Autor: mrss
Mr Goran Kuševija - generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Aleksandar Kašćelan - gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Dejan Milošević – direktor Centra za socijlani rad za prijestonicu Cetinje, mr Ivana Šuković - načelnica Direkcije za razvoj usluga u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Jovana Cerović - samostalna savjetnica u Direkciji za razvoj usluga održali su sastanak na Cetinju, dana 21. marta 2018. godine.

Na sastanku je razgovarano o razvijanju usluga socijalne i dječje zaštite u Prisjestonici, odnosno daljeg razvoja usluga podrške za život u zajednici, unapređenja kvaliteta socijalne zaštite starijih i djece. Planirano je uspostavljanje usluge dnevni boravak za stara lica u Prijsetonici. Cilj ove usluge je unapređeje socijalne zaštite starijih, radi očuvanja i poboljšanja kvaliteta života starijih, podsticanje socijalne inkluzije, povećanje kvaliteta života i korišćenje kapaciteta starijih za samostalni život.

U predstojećem periodu, Ministasrtvo će u saradnji sa Prijestonicom Cetinje stvoriti uslove za uspostavljanje ove usluge, a radiće se i na unapređenju drugih usluga socijlane i dječje zaštite, na osnovu Lokalnog plana socijalne inkluzije za Prijestonicu koji će biti revidiran u drugom kvartalu tekuće godine.


PR služba Ministarstvo  rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?