Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio šeficu Misije OEBS/ODIHR za posmatranje predsjedničkih izbora

Objavljeno: 22.03.2018. 21:28 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je šeficu misije Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS/ODIHR) za posmatranje predsjedničkih izbora Kajetanu de Zuluetu Outram (Cayetana De Zulueta Owtram).

Premijer je pozdravio prisustvo misije u našoj zemlji podsjetivši na kontinuitet odličnih odnosa koje Crna Gora ima sa OEBS/ODIHR, kako u oblasti unapređenja izbornog zakonodavstva, tako i u drugim značajnim pitanjima za demokratske procese u Crnoj Gori tokom dugogodišnjeg partnerstva.

Naglasivši važnost misije i njenog djelovanja tokom predstojećih predsjedničkih izbora, premijer je podsjetio je na sve dosadašnje pozitivne ocjene izbornih procesa u Crnoj Gori od strane OEBS i drugih relevantnih međunarodnih organizacija i izrazio uvjerenje da će i ovog puta Crna Gora sprovesti kvalitetan demokratski proces, podsjetivši i na rad Radne grupe za implementaciju izbornih preporuka sa kojom je ODIHR sarađivao u proteklom periodu.

De Zulueta je obavijestila predsjednika Markovića o detaljima i ciljevima Misije koja broji 16 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača i zahvalila se u ime zemalja učesnica OEBS na pozivu za posmatranje izbora, istakavši objektivnu i profesionalnu prirodu posmatračke misije uz saglasnost o značaju i kvalitetu kontinuirane saradnje koju OEBS/ODIHR na ovom planu ostvaruje u Crnoj Gori.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?