Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković: Godišnji rast BDP-a od 4,4% izvanredan je rezultat Vlade, očekujem nastavak trenda i u 2018.

Objavljeno: 23.03.2018. 19:24 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo rastom Bruto domaćeg proizvoda od 4,4% u 2017. ocijenivši da je najveća stopa rasta u Regionu i među najvećima u Evropi izvanredan rezultat Vladine ekonomske politike i istakavši da očekuje nastavak ovog trenda i u 2018. godini.

Obraćanje predsjednika Vlade javnosti:

Poštovani građani i građanke Crne Gore,

Monstat je danas objavio zvanične podatke o privrednom rastu u Crnoj Gori za 2017. godinu.

Stopa rasta od 4,4% je izvanredan rezultat ove Vlade na planu ostvarivanja ekonomske politike.

Ovo je stopa rasta koja je najveća u Regionu.

Ovo je stopa rasta koja je duplo veća od rasta u Evropskoj uniji i stopa rasta koja je najveća i među zemljama EU.

Želim da kažem da su ovo ključni rezultati ove vlade na kojima želimo da istrajemo i u 2018. godini sa ciljem da povećavajući ekonomski rast, podižući našu ekonomiju otvaramo radna mjesta i zapošljavamo ljude.

Ova stopa rasta zaslužuje moju pažnju i sa aspekta uloge državne administracije i njene posvećenosti i motivacije. Ali istovremeno ona je i prilika da zahvalim svim akterima u Crnoj Gori, posebno privrednim subjektima i poslodavcima koji su zajedno sa Vladom radili na ostvarenju ovog cilja.

Dakle, želim da pošaljem poruku da na bazi ovog rezultata u 2018. godini zajedno svi – i Vlada, i privredna zajednica i administracija – imaju dodatan motiv i učine dodatan napor kako bismo obezbijedili ovaj trend, a na taj način podstakli razvoj i životni standard građana u Crnoj Gori učinili većim.


    
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?