Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Rasvijetljeno 20 teških krađa; protiv osumnjičenih maloljetnika slijedi krivična prijava

Objavljeno: 24.03.2018. 21:50 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili su dvadeset imovinskih delikata – teških krađa, od kojih je 18 počinjeno u Baru a dva u Budvi. Za izvršenje ovih krivična djela osumnjičena su dva maloljetna lica, R.B. (14) i E.A. (15) iz Podgorice. Oni su sinoć zatečeni tokom izvršenja jednog od ovih krivičnih djela u Baru.

Naime, službenici CB Bar su, sprovodeći kriminalnističko – taktičke mjere i radnje, u cilju prevencije izvršenja krivičnih djela protiv imovine, kao i drugih krivičnih djela, tokom prethodne noći, 24.03.2018. godine oko 03,00 časova, u zasjedi u ulici Jovana Tomaševića u Baru u izvršenju teške krađe odnosno obijanja vozila zatekli R.B. i E.A.

Lica su dovedena u CB Bar radi uzimanja izjave.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su R.B. i E.A. iste večeri, dakle u noći između 23. i 24.03.2018. godine, na području Bara izvršili 18 krivičnih djela teška krađa na isti način a to je obijanje vozila podesnim sredstvom kojim su djelovali na brave vozila, nakon čega su iz vozila otuđili stvari i predmete koje su pronašli. Službenici CB Bar su pronašli sve otuđene predmete u ovim krivičnim djelima i vratili ih vlasnicima.

Osim toga, sumnja se da su ova dva lica prethodno u Budvi počinila dva ovakva krivična djela.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, odlučeno je da se krivična prijava protiv ova dva lica tužiocu podnese u redovnom postupku. Krivična prijava će biti podnijeta državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu po mjestu prebivališta osumnjičenih odnosno u Podgorici.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?