Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

ODRŽANA OBUKA O KORIŠĆENJU REGIONALNE BAZE PODATAKA AKTIVNIH SLUČAJEVA LICA NESTALIH USLJED ORUŽANIH SUKOBA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI

Objavljeno: 26.03.2018. 15:47 Autor: mrss
mrss

U skladu sa zaključcima sastanka nacionalnih tijela nadležnih za pitanje nestalih lica koji je održan u Beogradu dana 07.12.2017. godine, Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) organizovala je obuku o korištenju Regionalne baze podataka aktivnih slučajeva osoba nestalih usljed oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji. 

Obuka je održana dana 22.03.2018. godine u Kancelariji ICMP-a u Tuzli, Bosna i Hercegovina, za predstavnike Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore, Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije i Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine. 

Obuci su prisustvovali u ime Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore Dragan Đukanović, predsjednik Komisije, Milena Šćekić, članica Komisije i Darka Džabasan, sekretarka Komisije

Interaktivna obuka o web aplikaciji Regionalna lista obuhvatila je pristupanje web aplikaciji Regionalna lista, objašnjenje prava (uloga) korisnika web aplikacije, vrste evidencije u bazi podataka Regionalne liste, obavljanje osnovnih i složenih pretraživanja baze podataka; odabir konkretnog rezultata pretraživanja i izmjena (editovanje) postojećih podataka, objašnjenje mehanizma obavještavanja o izmjeni podataka, imenovanje novih podataka u bazu podataka (unošenje), mehanizam verifikacije novounesenih podataka (odobravanje imenovanih podataka) i pretraživanje scenarija slučajeva korištenja. Obuku su održali g-din Muris Pučić, viši programer za razvoj softvera za podatke ICMP-a i g-dja Žaklina Banović, analitičar podataka u Jedinici za analizu podataka ICMP-a.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?