Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Budva: Dvodnevni seminar „Masovne talačke situacije“

Objavljeno: 26.03.2018. 19:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a u saradnji sa Centrom za integritet u Oslu, realizuju projekat koji se odnosi na jačanje integritara u sektoru bezbjednosti. U okviru ovog projekta, u Budvi danas i sjutra, za rukovodni kadar Uprave policje organizovan je dvodevni seminar na temu „Masovne talačke situacije“. Pored pripadnika policje, seminaru prisustvuju i pripadnici Ministarstva odbrane i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Učesnicima seminara „Masovne talačke situacije“ će, 26. i 27. marta 2018. godine, pripadnici njemačke policje, eksperti za ovu oblast, prikazati standarde policija zemalja Evropske unije na pomenutu temu.

Cilj seminara je da se učesnicima prezentuju standardne operativne procedure, odnosno način organizovanja i djelovanja savremenih policijskih stuktura u rješavanju kriza u kojima je ugrožen život većeg broja ljudi. U takvim kriznim situacijama neophodno je učešće ne samo policije, kao glavnog nosioca odgovornosti i aktivnosti u rješavanju krize, nego i drugih organizacija koje je nophodno staviti pod jedinstvenu komandnu strukturu i uspješno voditi do okončanja krize.

Utvrđivanjem jasnih procedura rada smanjuje se mogućnost za greške u radu zaposlenih i stvaraju se uslovi za profesionalno postupanje, što je jedan od uslova za jačanje integriteta zaposlenih.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?