Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Janović na radnom doručku sa novinarima: Novi zakon unaprijediće crnogorski sport

Objavljeno: 26.03.2018. 20:58 Autor: Ministarstvo sporta

Podgorica, 26. mart 2018.- U cilju objektivnog, transparentnog i cjelovitog informisanja javnosti, o Prijedlogu zakona o sportu, Ministarstvo sporta organizovalo je radni doručak za predstavnike crnogorskih medija, na kojem je zajednički ocijenjeno da su i nacrt i  prijedlog  ,,isprovocirali izuzetno dobru raspravu, koja će  rezultirati kvalitetnim zakonom o sportu“.

Ministar sporta Nikola Janović zahvalio je sportskim novinarima na interesovanju i konstruktivnoj saradnji, koja je doprinijela kvalitetnom kritičkom pristupu javnosti, u odnosu na novine koje novi zakon uvodi u sistem crnogorskog sporta.

Ministarstvo sporta

Janović  je u otvorenom i direktnom dvostanom razgovoru sa novinarima, predstavio prjedložena zakonska rješenja, koja će, kako je ocijenio, unaprijediti oblast crnogorskog sporta u svim segmentima. Ministar je kao ključne, predočio odredbe koje se odnose na  uvođenje jasno utvrđenih procedura u osnivanju i preregistraciji sportskih subjekata, transparentnog trošenja državnog novca namijenjenog sportu, afirmaciju mladih i sportista sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom. Medju najznačajnijim novinama, naveo  je i spuštanje starosne granice za sportske naknade sa 40 na 35 godina i uvodjenje sistema dječijeg sporta, zdravstvene zaštite sportista, podjelu nadležnosti u odnosu na sufinansiranje sportskih organizacija,   jačanje uloge i odgovornosti krovne asocijacije- Crnogorskog olimpijskog komiteta i ograničenje učešća državnih funkcionera u upravljačkim strukturama sportskih organizacija.

Ministarstvo sporta

Na radnom doručku sa ministrom sporta, učestvovali su sportski novinari iz petnaest crnogorskih medija, koji su pokazali izuzetno interesovanje za nova zakonska rješenja, generalno se osvrćući i na  dosadašnji način (ne)funkcionisanja u sistemu crnogorskog sporta.

Uvodno obracanje ministra sporta Nikole Janovica https: //we.tl/N4PPBA1ZjJ
Pitanja novinara i odgovori ministra sporta Nikole Janovica  https://we.tl/rz0iZwqs6m

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?