Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Ministarstvu kulture nastupile grčke umjetnice, pijanistkinja Dore Bakopulos i solo pjevačica Eli Paspala

Objavljeno: 27.03.2018. 18:00 Autor: Ministarstvo kulture
Povodom Nacionalnog praznika Republike Grčke, u ponedjejak 26. marta, u Ministarstvu kulture na Cetinju je održan koncert pijanistkinje Dore Bakopulos i solo pjevačice Eli Paspala.

Prisutne je pozdravio Nj.E. Sotirios Atanasiou, ambassdor Republike Grčke u Crnoj Gori koji je poželio dobrodošlicu i zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali proslavu Nacionalnog praznika Republike Grčke. Ambasador Atanasiou je istakao zadovoljstvo što je Ambasada Republike Grčke u prilici da Crnoj Gori predstavi istaknute umjetnice, Doru Bakopulos i Eli Paspala.

Umjetnice iz Grčke predstavile su se repertoarom koji je obuhvatao obrade grčkih tradicionalnih pjesama za glas i klavir, obrade numera filmske muzike proslavljenih kompozitora Mikisa Teodorakisa i Manosa Hacidakisa, te nekoliko popularnih numera džez standarda. U neposrednoj komunikaciji sa publikom, koju su pokrenule zavodljivom grčkom melodikom i ritmom, umjetnice su postigle zajedničko muziciranje i učešće auditorijuma u izvođenju više numera.

U saradnji sa Ministarstvom kulture koncert je organizovala ambasada Grčke u Crnoj Gori, pod pokroviteljstvom Jugopetrol AD.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?